banner

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències recomana l'ús de l'armilla antibales als agents de la policia local

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències recomana l'ús de l'armilla antibales als agents de la policia local

En la Comissió de Coordinació de la Policia Local el director general va recomanar l'ús del jupetí a aquells operatius que ja ho tenen i demana a alcaldes i caps superiors de policia local que facen l'esforç pressupostari per a dotar de jupetins als agents que no els tinguen

En la Comissió de Coordinació de la Policia Local el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències va realitzar dues recomanacions respecte a ús del armilla antibales: Als agents que disposen del mateix que ho utilitzen "perquè els aporta més seguretat". I als alcaldes i caps de la policia local que realitzen l'esforç pressupostari per a dotar de jupetins antibales als agents que no tenen i incrementar les dotacions d'aquesta peça.

José María Ángel recorda qu e el armilla antibales "forma part de la dotació policial d'autoprotecció fonamentalment per a salvaguardar-se d'agressions d'armes de foc i d'armes blanques".

En la comissió també es va debatre a petició dels sindicats la possibilitat de l'ús de les armes llargues. Com assenyala Ángel la seua utilització no la permet l'actual legislació, el RD 137/93, però el nostre gabinet tècnic ha sol·licitat un dictamen jurídic sobre la seua competència per a la utilització d'aquest tipus d'armes.