banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències rep un total de 76 peticions per a la realització de cotillons, festes i celebracions de Nit de Cap d'Any a la Comunitat Valenciana

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències rep un total de 76 peticions per a la realització de cotillons, festes i celebracions de Nit de Cap d'Any a la Comunitat Valenciana

El nombre de sol·licituds ha baixat enguany un 15'5% pel que fa a l'any passat, en el qual es varen tramitar noranta.

La direcció general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha rebut un total de 76 peticions per a la realització de cotillons, festes i celebracions de Nit de Cap d'Any a la Comunitat Valenciana, segons dades donades a conèixer hui pel director general de la citada Agència, José María Ángel.

De les 76 peticions, un total d'11 han requerit autorització administrativa en implicar un increment de risc sobre les condicions inicials del local en aspectes com l'aforament, instal·lacions d'escenaris o modificació de les condicions tècniques. Les 65 restants són objecte tan sol de declaració responsable en realitzar-se en el mateix recinte on s'efectua l'activitat ordinària del local sense que açò supose un increment de risc afegit.

Com a dada significativa cal destacar que el nombre de peticions ha baixat enguany un 15'5% pel que fa a l'any passat, passant-se de les 90 que es van efectuar en 2014 a les 76 de l'any 2015.

En la província d'Alacant, s'han realitzat tres peticions menys (22 en 2014 per 19 en 2015), un 13,6% menys, mentre que en la província de Castelló, també han disminuït el nombre de peticions passant-se de les 38 de l'any 2014 a les 31 d'enguany (un 18,4% menys). Pel que fa a la província de València, s'ha produït un descens del 13,3%, (de les 30 peticions de l'any passat, s'ha passat a les 26 en el present exercici).

José María Ángel ha explicat que aquest descens pot deure's a la nova regulació prevista en el Decret 143/2015, d'11 de setembre, pel qual es va aprovar el Reglament de la Llei d'Espectacles valenciana, segons el qual se separen els esdeveniments extraordinaris, que tramita l'Agència de Seguretat, i aquells que es cataloguen de gestió municipal.

"Aquests últims espectacles o activitats obertes a la pública concurrència –ha afegit Ángel-, són de gestió municipal puix que s'efectuen en locals amb llicència diferent a la prevista en la normativa d'Espectacles (locals comercials o recintes particulars, per exemple) o en espais a l'aire lliure".

Pel que fa a la tipologia d'establiments que organitzen les festes de Nit de cap d'any, el 57,9% de peticions corresponen a restaurants, un total de 44, enfront de nou cafès-bar, sis sales polivalents, quatre cafeteries, quatre hotels, tres poliesportius, dos pubs, una ludoteca, un saló-lounge, una discoteca i, finalment, una petició per a via pública.

Les dades desglossades per municipis indiquen que han sigut 42 els que han sol·licitat o presentat declaració responsable per a activitats de Nit de cap d'any, 12 pertanyents a la província d'Alacant, 14 a Castelló i 16 a València. Els municipis que més peticions han presentat són Castelló amb 10, València amb 9, Alcoi amb 5, Benicàssim amb 4 i Oropesa i Sant Vicent del Raspeig amb 3 cadascun.

"Macrofesta" amb 5.800 assistents

Segons les dades facilitades per la direcció general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, l'esdeveniment que tindrà lloc en la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb una assistència prevista de 5.800 persones, és el més concorregut pel que fa al seu aforament, seguit de la festa en la discoteca Falkata de Gandia, amb un aforament de 3.167 persones i la celebració del saló de banquets La Ferradura a Alboraia, amb 2.483 persones previstes.

El poliesportiu de Benicarló, amb 2.000 d'aforament; el poliesportiu de Benicàssim, amb 1.540 d'aforament; i la carpa polivalent de Marina d'Or a Orpesa, amb 1.154, juntament amb la festa en el Restaurant La Hípica de València, per a joves entre 14 i 18 anys, completen el llistat de celebracions extraordinàries amb major nombre d'aforament en tota la Comunitat Valenciana.