banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències presenta la campanya de prevenció per nevades

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències presenta la campanya de prevenció per nevades

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències recorda als diferents organismes intervinents que ha començat la campanya de nevades i que donada la situació geogràfica de la Comunitat Valenciana algunes comarques poden veure's afectades

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha presentat aquest matí al costat del president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, la campanya de nevades 2016 i ha recordat als diferents organismes intervinents en les emergències quins són els procediments d'actuació enfront del risc de nevades.

La Comunitat Valenciana periòdicament es veu afectada per aquest fenomen meteorològic amb repercussió en la xarxa viària que pot provocar problemes d'aïllament i dificultar l'atenció, el trasllat sanitari o avituallament de les persones. Les zones més afectades per les nevades solen ser l'interior de les províncies de Castelló i de València i la zona nord-occidental d'Alacant. 

En concret, com informa José María Ángel, l'Anàlisi de Risc del Procediment d'actuació davant el risc de Nevades indica que un total de 89 municipis tenen risc alt de nevades, dels quals 41 pertanyen a Castelló ja que es troben a altituds superiors als 800 metres; 32 són de València i 16 d'Alacant. Amb risc mitjà hi han 119 municipis dels quals 50 són d'Alacant, 41 de Castelló i 28 pertanyents a la província de València.

Ángel ha convidat al president de la Diputació de Castelló que se sumeix a l'agència per a realitzar propostes i millorar la capacitat de resposta davant una emergència.

El director general informa que el procediment d'actuació que han d'aplicar les administracions públiques amb responsabilitat enfront d'aquest tipus de risc ja està disponible en la pàgina web www.112cv.es per a la seua descàrrega. Aquest pla té per objecte "garantir l'actuació ràpida, eficaç i coordinada dels recursos públics i privats en preemergències i emergències derivades del risc de nevades", afig el director.

En la presentació, en el Consorci Provincial de Bombers, s'ha explicat els diferents recursos de les administracions que intervenen en la retirada de neu (conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, la Diputació de Castelló i el Ministeri de Foment). Unes 33 màquines quitanieves que es distribueixen per un total de 23 rutes que s'han establit per a retirar la neu per les diferents administracions que es coordinen i col·laboren entre elles. El Centre de Coordinació de Castelló periòdicament comprova l'estat de les carreteres i les incidències de la neu per a informar en cas d'emergència al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat. 

Al seu torn, Ángel considera que l'activació de la campanya de prevenció permet facilitar informació i sensibilitzar a la ciutadania per a evitar riscos i intervencions innecessàries: "és aconsellable que coneguem les recomanacions del 112CV enfront d'aquest risc".

Abans de l'arribada de l'hivern en zones on es produeixen nevades
• Emmagatzema aliments i combustibles per a un període d'aïllament d'una setmana.
• Prepara una farmaciola de primers auxilis i aquells medicaments que siguen utilitzats permanent o esporàdicament per tots o algun dels membres de la unitat familiar.
• Disposa de roba i calçat adequats per a aquestes contingències.
• Controla tots aquells punts per on hi haja contacte amb l'exterior: tancaments de finestres, portes, etc.
• Revisa teulades i baixants d'aigua.
• Si la calefacció no es va a usar o està avariada, procura que el circuit d'aigua no tinga molta pressió.
• Si vius en una zona rural propensa a quedar aïllada en època de neu, tingues a mà una estufa i cuina de càmping així com productes de neteja.