banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències impulsa l'actualització del Registre de Bombers de la Comunitat Valenciana

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències impulsa l'actualització del Registre de Bombers de la Comunitat Valenciana

El Consell ha publicat avui el decret que simplifica i aclareix la normativa existent referent a l'acreditació i registre de bombers. El nou decret 224/2015 unifica els decrets 33/2012 i 182/2013 i, aclareix així, la normativa referent a l'acreditació dels bombers, les condicions i requisits necessaris per a la seua obtenció com el propi registre de bombers voluntaris, professionals o d'empresa segons es preveu en la llei 7/2011. 

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, destaca la necessitat de conèixer tots els bombers que treballen en l'àmbit autonòmic per a establir pautes de coordinació entre els diferents Serveis de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament " i aconseguir una dotació de recursos més eficaç". Ángel anima als diferents serveis i també a les empreses a inscriure als seus bombers en el registre i obtenir l'acreditació pertinent.

En l'actualitat, existeix un registre d'uns mil bombers professionals i en molts casos incomplet, segons assenyala el director general. Ángel explica que falten molts professionals per inscriure i especialment, en el cas de bombers voluntaris i d'empresa.

Cal recordar que la Llei d'Emergències estableix que els bombers voluntaris pertanyen als serveis essencials d'intervenció i els bombers d'empresa, als serveis complementaris. Per tant, "La inscripció dels bombers en el registre és fonamental per a portar tasques de coordinació; perquè existisca una homogeneïtzació en els protocols d'actuació en aquest sector, i conèixer les diferents categories i l'evolució de les plantilles dels diferents consorcis. Però, a més –afig el director general- és important per a dur a terme una planificació de formació a través de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències".