banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere L'Agència de Seguretat recomanarà que a la Comunitat Valenciana no es realitzen espectacles de circ amb animals salvatges

L'Agència de Seguretat recomanarà que a la Comunitat Valenciana no es realitzen espectacles de circ amb animals salvatges

José María Àngel s'ha reunit amb representants d'InfoCircos

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències recomanarà que en els pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana no es realitzen espectacles de circ amb animals salvatges, segons es desprèn d'una reunió mantinguda aquest matí entre el director de la citada Agència, José María Ángel, i representants de InfoCircos, coalició que integra les entitats de protecció animal: CAMINA, Fundació FAADA, Born Free Fonundation, AnimaNaturis i AAP Primadomus.

José María Angel s'ha compromès a intercedir i parlar amb la Federació de Municipis i Províncies de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu que aquesta entitat realitze a tots els pobles i ciutats valencians una recomanació encaminada al fet que celebren espectacles de circ però sense la utilització d'animals salvatges. També, ha instat als representants de InfoCircos a que sol·liciten a les Corts Valenciana una legislació específica en la matèria.

En l'actualitat, no hi ha cap legislació europea concreta referida a la tinença i protecció dels animals de circ i, per tant, InfoCircos va sorgir en el seu moment amb l'objectiu de protegir als animals que s'exhibixen en aquest tipus d'espectacles i posar fi a les actuacions que empren animals salvatges.

José María Angel ha explicat que l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències com a òrgan competent a la Comunitat en matèria de legislació sobre espectacles, incloent els circs, es compromet a ajudar en el que siga necessari i ha emplaçat als representants de InfoCircos amb els quals s'ha reunit, Alberto Díaz Michalena i Pilar Jornet, a una nova trobada a celebrar la setmana pròxima.

Nombrosos països de tot el món, entre els que es troben Grècia, Noruega, Suècia, Índia, Polònia, República Txeca, Portugal i Bolívia, han prohibit ja l'actuació de circs amb animals en el seu territori. A Espanya, ja són més de 200 els municipis adherits a aquesta iniciativa de protecció als animals, incloent algunes localitats de la Comunitat Valenciana.

Des d'InfoCircos consideren que els circs "suposen un gran patiment per als animals tant per les condicions de vida que tenen com pels violents mètodes d'entrenament", i expliquen que també "poden convertir-se en un greu risc per a la seguretat pública en el cas que fugen i entren en contacte amb el públic".