banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Emergències recomana extremar les precaucions davant de la persistència de l'onada de fred

Emergències recomana extremar les precaucions davant de la persistència de l'onada de fred

Especial antenció a les zones de l'interior de València i nord de la província d'Alacant

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), ha emés un nou avís als municipis de la Comunitat Valenciana, especialment en les zones més afectades de l'interior de València i nord de la província d'Alacant, i als organismes amb competències en la gestió de les emergències perquè s'extremen les precaucions i es realitze un seguiment de les incidències i de les necessitats de la població davant de la persistència de l'onada de fred. 

El director general de l'agència, José María Ángel, ha recordat que la base de les actuacions davant de la previsió de nevades és la prevenció i, per tant, s'ha de mantindre la necessària atenció i el seguiment de tots els avisos meteorològics i dels que es remeten des del CCE per a dur a terme una reposada adequada en cada municipi. 

En aquests moments, segueix activa la situació de preemergència per nevades nivell roig a l'interior de València i el nord d'Alacant. En la resta de la Comunitat Valenciana, el CCE ha establit la premergencia per nevades nivell taronja. 

A les comarques de l'Alcoià i el Comtat es manté l'emergència situació 1 per la complicació que han produït les nevades en la xarxa viària. A la Vall d'Albaida, la Marina Alta i Baixa i' l'Alt Vinalopó estan en situació 0. 

Segons el procediment d'actuació, davant del risc de nevades en situació 0, les màquines llevaneu comencen a treballar i en situació 1 es requereix la constitució del Centre de Coordinació de Carreteres per a coordinar tots els recursos mobilitzats per les distintes administracions competents en l'àrea de carreteres i així fixar itineraris de neteges i els àmbits d'actuació. 

En concret, la Generalitat, a través de la Conselleria d'Obres Públiques, té preparat un dispositiu de 19 màquines llevaneu, 250 tones de material fundent i un operatiu escalable que s'incorporarà addicionalment, segons la intensitat de l'episodi. 

El 112 Comunitat Valenciana ha rebut fins al moment un total de 690 telefonades relacionades amb l'episodi metereològic de fred i neu. El nombre més gran de telefonades es concentren en la província d'Alacant amb 460 atencions, seguides de les 203 originades a la província de València. 

Les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia és que el risc de nevades en les pròximes hores es desplace cap a l'interior nord de València i interior nord de Castelló. Continua activa també la preemergència per fenòmens costaners que, segons AEMET, es preveu que seguisquen produint-se fins al diumenge. Aquest dijous, a més, s'ha establit risc nivell groc per pluges i fort vent en el litoral de tota la Comunitat Valenciana. 

Davant d'aquesta situació meteorològica adversa, provocada per l'onada de fred, José María Ángel ha insistit en el fet que no es realitzen desplaçaments innecessaris i a seguir les recomanacions de Protecció Civil i el 112 Comunitat Valenciana a través del seu compte de twiter @gva112 i en la pàgina web.