T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Emergències lliura vehicles nous per a voluntaris i voluntàries acreditats en l'extinció d'incendis

Emergències lliura vehicles nous per a voluntaris i voluntàries acreditats en l'extinció d'incendis

  • Quatre agrupacions amb seu a Bocairent, Enguera, Alcoi i Ayora són les primeres que faran ús dels vehicles, equipats amb motobomba

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha fet el lliurament de quatre vehicles nous equipats per a l'extinció d'incendis a quatre de les primeres agrupacions de voluntaris i voluntàries acreditats per a col·laborar en l'extinció d'incendis.

Les associacions contra incendis forestals Acif-Mariola Verda, a Bocairent, Acif-Alcoi, Acif-Ayora i l'Associació per a la Defensa de la Naturalesa, a Enguera, són les quatre entitats seleccionades a les quals l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha cedit l'ús de quatre vehicles tot terreny 'pick-up' totalment equipats.

Representants de les quatre associacions han rebut els vehicles al Centre de Coordinació d'Emergències de l'Eliana en un acte que ha comptat amb la presència de Gabriela Bravo i el director de l'AVSRE, José María Ángel.

Bravo ha reconegut el treball important que exerceixen els voluntaris i voluntàries en les tasques d'extinció d'incendis i ha destacat que el coneixement d'aquestes agrupacions del terreny forestal dels seus municipis és "fonamental per a combatre el foc".

La consellera ha aprofitat també la reunió amb les quatre agrupacions de voluntaris per a agrair-los la col·laboració durant el pic de la pandèmia de la COVID-19, en el repartiment de material sanitari o aquelles altres accions encomanades pels respectius ajuntaments.

Els quatre vehicles, en els quals la Generalitat ha invertit 143.767,40 euros, compten amb motobomba amb capacitat per a 400 litres i prestacions específiques per a l'extinció d'incendis. Aquests vehicles compten també amb una bomba d'aspiració que permet carregar el depòsit d'aigua en només 5 minuts.

Els criteris objectius que ha previst Emergències per a la selecció de les agrupacions de voluntariat a les quals s'han lliurat els vehicles han tingut en compte aspectes demogràfics i ambientals (població, hectàrees forestals i percentatge de superfície forestal) i les dades pròpies del Registre dels serveis de voluntariat de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, referents a associacions col·laboradores en extinció d'incendis (antiguitat, nombre de components o acord amb la mancomunitat).

En l'actualitat, la Comunitat Valenciana disposa de 19 agrupacions i associacions voluntàries en l'extinció d'incendis registrades i acreditades amb un total de 263 components. Les acreditacions són individuals per cada membre de l'associació o agrupació que complisca els requisits i s'han de renovar cada cinc anys.