T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Emergències de la Generalitat coordina 74 rescats amb helicòpter el primer semestre de 2020

Emergències de la Generalitat coordina 74 rescats amb helicòpter el primer semestre de 2020

  • El Centre de Coordinació d'Emergències també utilitza els seus drons en casos concrets de persones extraviades o desaparegudes

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha coordinat, en el primer semestre de 2020, un total de 74 serveis de cerca, salvament i rescat, la majoria d'aquests realitzats pels helicòpters de coordinació i d'emergència, segons dades de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant.

D'aquests 74 serveis corresponents a les tres províncies de la Comunitat, els helicòpters de la Generalitat van participar en 26 cerques i rescats i l'helicòpter del Consorci de Bombers d'Alacant, en 48.

Aquestes xifres globals corresponen als serveis realitzats pels helicòpters de la Generalitat Victor-0 i Victor-1, de coordinació i d'emergències respectivament, i que operen a les províncies de Castelló i València, a més de l'Alpha 1, que opera a la província d'Alacant i que depén del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant.

Aquestes dades desglossades de 2020 indiquen que l'helicòpter V-0 de coordinació de la Generalitat va participar en 5 cerques i rescats, mentre que el V-1 d'emergències va fer 21 intervencions d'aquest tipus.

Al costat dels helicòpters, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències disposa també de dos drons i una càmera termogràfica que pot utilitzar-se en cerques de persones.

Les comarques de la província de València on es van realitzar aquests serveis van ser el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Costera, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Safor, la Serrania i la Vall d'Albaida, mentre que a la província de Castelló van ser l'Alt Palància, el Baix Maestrat, els Ports i la Plana Baixa.

Pel que respecta a la província d'Alacant, el Grup de Rescat del Consorci Provincial de Bombers d'aquesta província va efectuar 48 serveis de cerca, salvament i rescat.

Especialització i equipament

Els equips rescatadors estan formats per bombers i bomberes especialitzats que efectuen pràctiques i s'entrenen periòdicament per a afrontar les situacions més complicades a l'hora de realitzar cerques, rescats o salvaments. En aquest sentit, també es requereix conéixer l'orografia de la zona i portar un equipament especial tant en rescats per terra com en helicòpter.

Cada vegada són més freqüents els serveis de cerca i rescat de persones que s'extravien o es lesionen practicant senderisme o qualsevol altre esport en contacte amb la naturalesa i, especialment, en zones de muntanya. Els caps de setmana i dies festius s'incrementa el nombre d'aquesta mena d'actuacions, sobretot a la província d'Alacant.