banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Emergencias advierte de la llegada de un fuerte temporal de invierno acompañado de nieve, lluvia, viento y fenómenos costeros

Emergencias advierte de la llegada de un fuerte temporal de invierno acompañado de nieve, lluvia, viento y fenómenos costeros

Emergències adverteix de l'arribada d'un fort temporal d'hivern acompanyat de neu, pluja, vent i fenòmens costaners

 Es recomana especial precaució davant la celebració de les fogueres Sant Antón

  • Se r El Centre de Coordinació d'Emergències emet un avís especial als municipisecomienda especial precaución ante la celebración de las hogueras San Antón

 

 El Centre de Coordinació d'Emergències ha emés aquest divendres un avís especial davant l'arribada d'un fort temporal d'hivern a partir del diumenge 19. Aquest temporal portarà associats fenòmens de neu, pluja, vent i fenòmens costaners. Pràcticament totes les zones de l'interior es veuran afectades per la neu, mentre que el vent i els fenòmens costaners se centraran en les zones litorals que a més tindran pluges de tipus persistent. Aquesta previst que aquest temporal s'inicie a últimes hores del diumenge, amb cotes de neu molt baixes en la matinada del dilluns.

Amb tot això, des de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aqueixos dies el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat amb la finalitat d'activar amb antelació els seus protocols d'actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

 

Recomanacions particulars

L'avís emés aquest matí ve acompanyat d'unes recomanacions particulars on s'aconsella extremar la precaució en els següents àmbits:

- Municipis de l'interior: estar preparats davant els problemes en la xarxa viària que puguen portar a situacions d'aïllament temporal, sobretot comprovar les comunicacions per a informar de qualsevol mena d'incidència.

- Municipis costaners: especial atenció als passejos marítims que podran veure's afectats per un temporal de fort vent i onatge. Les pluges podrien tindre certa intensitat en el sud de València i nord d'Alacant.

- Celebració de les fogueres de Sant Antón: durant el cap de setmana ja s'espera que en algunes zones el vent puga superar els 60 km/h pel que s'han de prendre les mesures necessàries per a evitar qualsevol tipus d'incendi.