banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Emergències recomana extremar les precaucions durant el pont de l'1 de maig davant l'alt risc d'incendis per altes temperatures

Emergències recomana extremar les precaucions durant el pont de l'1 de maig davant l'alt risc d'incendis per altes temperatures

  • Es mantenen els vols de vigilància en les zones més sensibles i el telèfon d'emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana reforça un 3% els operadors durant tot el pont
  • Està previst el desplaçament de més d'un milió de vehicles per la carreteres valencianes i centenars de visitants d'altres comunitats
     

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències recomana extremar les precaucions durant els pròxims dies festius del pont de l'1 de maig en els quals es preveu una pujada de les temperatures i, per tant, un augment del risc d'incendis forestals. 

Durant aquests dies es mantindran els vols de vigilància programats i el Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat així com els diferents efectius d'emergències i seguretat coordinaran diversos dispositius preventius per aire i per terra en les zones de més risc.

A més, des del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat s'ha activat un reforç des de hui divendres 28 d'abril dels torns del servei del “1·1·2 Comunitat Valenciana” per a oferir una atenció més àmplia durant el cap de setmana del pont de maig. 

El Secretari Autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que durant tota la setmana “s'han celebrat determinades reunions amb les Policies Locals i els cossos i forces de seguretat de l'Estat, així com amb els responsables de les emergències de la tres províncies, amb la finalitat de tindre un dispositiu especial davant el previsible desplaçament de més d'un milió de vehicles per les carreteres valencianes i la presència en els nostres municipis turístics de visitants d'altres comunitats autònomes”. 

Així, des del divendres 28 fins al dilluns 1 de maig, la sala compta amb un increment d'un 3% de persones operadores i de coordinadores sobre el dimensionament habitual del servei. El major augment respecte a una setmana ordinària es produirà el diumenge i el dilluns i fonamentalment en la franja nocturna. 

Des del servei 1·1·2 Comunitat Valenciana adverteixen la importància de no tirar burilles en zones de vegetació i demanen a la població responsabilitat i que depositen els residus i fems en les zones habilitades per a això.

També recorden que només es pot acampar en les zones habilitades i autoritzades. Informen que tots els dies es comunica quin és el risc d'incendis forestals en totes les comarques de la Comunitat Valenciana en la web www.112cv.es o en l'app “GVA avisos”, disponible per a *IOS i Android.

Quan fa molta calor, és molt important hidratar-se sovint, no beure moltes begudes amb cafeïna o alcohol i portar roba adequada si es realitzarà una activitat física.

I, finalment, el 1·1·2 informa que amb nivell 3, extrem, de risc d'incendis forestals, està prohibit encendre foc.