T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Emergències assegura que l'evolució de l'incendi de Calles és favorable

Emergències assegura que l'evolució de l'incendi de Calles és favorable

  • Segueix desplegat el dispositiu d'extinció terrestre i s'han programat vols de reconeixement per a atacar possibles reproduccions en el perímetre
  • El director general d'Interior assenyala que, si la situació es manté, l'incendi es podria donar per estabilitzat hui
     

El director general d'Interior, Salva Almenar, ha assegurat que l'evolució de les últimes hores de l'incendi declarat el dilluns a Calles “ens permet ser optimistes”. Almenar, que ha participat aquest matí en la reunió de coordinació del Lloc de Comandament Avançat (PMA) ha matisat que “en aquest moment hem de mantindre la cautela davant les altes temperatures que es registraran en les pròximes hores i que podrien causar alguna xicoteta reproducció dins del perímetre”.

Per això -ha assenyalat- “la direcció de l'incendi ha decidit mantindre el dispositiu d'extinció terrestre, amb 15 unitats, i s'estan realitzant vols de reconeixement per a atacar aqueixes possibles reproduccions en les hores de calor extrema”.

Almenar ha remarcat que l'incendi segueix actiu. “Hem d'estar vigilants, especialment en les hores de major intensitat de calor, però si l'evolució favorable es manté durant les pròximes hores podríem donar l'incendi per estabilitzat”. Seria en aqueix moment quan -ha dit- “les persones que han sigut desallotjades podrien tornar a les seues cases”.

Respecte al perímetre afectat pel foc, Almenar ha destacat que es manté la xifra d'al voltant de 220 hectàrees.

Almenar ha agraït la gran labor dels mitjans desplegats en la zona. “Hem de reconéixer un dia més la gran faena de les unitats de bombers forestals, del Consorci Provincial, l'UME, tècnics i agents mediambientals, responsables de prevenció i de la resta d'efectius dels cossos i forces de seguretat que han treballat intensament per a sufocar aquest incendi i coordinar la seguretat dels veïns d'aquesta població”.