banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Els últims temporals tripliquen el nombre de descàrregues de l'aplicació “GVA 112 Avisos"

Els últims temporals tripliquen el nombre de descàrregues de l'aplicació “GVA 112 Avisos"

•    De més de 10.000 descàrregues durant els incendis del mes d'agost s'han comptabilitzat després de l'última DANA un total de 32.323 descàrregues 

•    Ángel destaca que “esta App s'unix a altres ferramentes tecnològiques desenrotllades en la Comunitat perquè la ciutadania viva més segura”.

Els temporals registrats en els mesos de setembre, octubre i novembre en la Comunitat Valenciana han triplicat el nombre de descàrregues de l'aplicació “GVA 112 Avisos”. De les 10.000 descàrregues que es van comptabilitzar en el mes d'agost, coincidents amb els incendis de la Vall d’Ebo i Bejís, l'App ha passat a tindre 32-323 descàrregues a hores d'ara. 

Aquesta aplicació creada per l'equip de Desenrotllament Corporatiu del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat permet als seus usuaris personalitzar en el seu telèfon mòbil les notificacions sobre alertes de les preemergències o emergències que s'activen en temps real. L'objectiu de la plataforma és que els usuaris puguen conéixer els avisos vigents de preemergències i emergències, així com el risc d'incendis.

L'actual versió de l'aplicació desenrotllada per l'equip tècnic de desenrotllament del 112, la descàrrega del qual és gratuïta, permet a l'usuari realitzar filtrats de notificacions en funció de la ubicació del seu telèfon i així com consultar les recomanacions davant de possibles emergències sense necessitat de connexió a internet. 

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, hi ha assenyalat que esta App “permet la localització del terminal per a efectuar les notificacions selectives dels avisos i pot establir fins a cinc ubicacions geogràfiques prioritàries. També filtra les notificacions en funció de la ubicació actual o les establides per l'usuari”.

L'App compte entre les seues utilitats la busca d'informació preventiva -consells per riscos d'inundacions o incendis entre altres emergències- per a estar preparats enfront de qualsevol emergència que es produïsca en la Comunitat Valenciana. A més, en temps real es pot consultar si s'ha produït algun incident en la Comunitat Valenciana o si hi ha una alerta pròxima a l'usuari. L'aplicació està disponible en el sistema Android i IOS i és l'única plataforma oficial que conté actualitzades les preemergències i emergències actives en qualsevol zona del territori de la Comunitat Valenciana i els incidents referents a incendis, accidents, rescats o episodis relacionats amb fenòmens meteorològics en temps real.


“La actuació de la Generalitat no se centra únicament en la resposta immediata a l'emergència. A través d'estes ferramentes nostre objectiu és que la població estiga permanentment informada per a actuar enfront de qualsevol esdeveniment sobtat derivat de l'emergència climàtica que ens amenaça cada vegada amb major frecuencia”, ha afegit el responsable de Seguretat i Emergències. 

Autoprotecció i seguretat davant d'emergències

En este sentit, Ángel ha destacat que a l'App 112 se sumen altres ferramentes i sistemes tecnològics com l'AML desenrotllat per l'equip d'Emergències en la Comunitat Valenciana.

Per al secretari autonòmic, gràcies a l'AML “hem aconseguit que en uns mesos els tècnics d'emergències incorporen al llenguatge de l'emergència la ubicació en metres i no en quilómetres”. Més enllà del llenguatge, es tracta -afig Àngel- “de salvar moltes més vides i de comptar amb la més seguretat per a la ciutadania que viu en la Comunitat Valenciana. L'AML és capaç de precisar en quina vivenda es troba l'emergència en el cas de les àrees urbanes amb una gran densitat de població, i en el cas de les rurals, permet la localització a pocs metres”.