T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere El telèfon 1·1·2 gestiona 6.690 incidents relacionats amb el temporal hivernal

El telèfon 1·1·2 gestiona 6.690 incidents relacionats amb el temporal hivernal

La sala d'atenció de crides s'ha reforçat aquests dies un 28%

 

La sala d'emergències ha enviat més de 18 avisos de risc que han permés coordinar rescats, fer seguiment de cabals o estar en comunicació amb els ajuntaments

 

 

 

 

 

L'Eliana (24.01.20). El telèfon d'emergències 112 de la Generalitat Valenciana ha rebut al llarg d'aquest temporal hivernal ocasionat per la borrasca Gloria un total de 8.723 crides que s'han traduït en 6.690 incidents gestionats. Aquest volum de crides ha pogut atendre's gràcies al reforç de personal d'un 28% efectuat per la sala d'atenció de crides. El dilluns 20 de gener, la sala es va reforçar amb un 49%, registrant-se aqueix dia el pic de major de crides, en concret en la franja d'11 a 12 hores, amb un total de 900 crides rebudes, mentre que el major nombre d'emergències es van gestionar de 15 a 16 hores d'aqueix mateix dia amb, un total de 253.

 

Seguiment i monitoratge de l'emergència

 

D'altra banda, la sala d'emergències de la Generalitat ha treballat aquests dies reforçant també la seua estructura de guàrdia. Durant aquest episodi han treballat de manera permanent un operador, un operador de suport, un tècnic d'emergències de la Generalitat i una prefectura de servei als quals, en moments puntuals, s'han sumat 2 tècnics més. Aquesta sala d'emergències ha emés 18 avisos de risc des del primer que es va difondre divendres passat 17 advertint de l'arribada d'un temporal hivernal que venia acompanyat de forts vents, pluges, fenòmens costaners i nevades.

 

Durant aquests dies ha sigut transcendental la coordinació entre diferents organismes per a gestionar emergències com el seguiment dels cabals i les diferents alertes hidrològiques en els rius Serpis i Xúquer juntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer o la mobilització de recursos com l'Helicòpter V-1, al costat del grup GERA del Consorci de Bombers d'Alacant que va poder portar medicaments a un malalt crònic. Els operadors de la Central de Prevenció d'Incendis Forestals han pogut també coordinar juntament amb els agents Mediambientals i el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana intervencions com la que ahir mateix va permetre acostar queviures i combustible a diversos veïns que romanien incomunicats en la pedania de Sesga en el Racó d'Ademuz.

 

Unitat de Cempol

 

Finalment, als tècnics i operadors d'emergències cal sumar els agents de policia local de la unitat de Cempol, un lloc per a la coordinació de les Policies Locals que es va integrar a la sala d'emergències el mes d'abril passat i el paper de les quals ha sigut fonamental la coordinació i interlocució amb les diferents policies locals, amb la policia de la Generalitat. Aquest lloc ha permés, entre altres coses, seguir l'evolució d'evacuacions que de manera preventiva van dur a terme els diferents ajuntaments que s'han vist afectats pel fort temporal costaner.