banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere El servei d'Espectacles Públics celebra una jornada de reflexió i anàlisi dels festejos taurins tradicionals a Vila-real

El servei d'Espectacles Públics celebra una jornada de reflexió i anàlisi dels festejos taurins tradicionals a Vila-real

Més de 400 persones vinculades al món taurí i a la celebració d'aquest tipus d'actes, penyistes i afeccionats, més alcaldes, regidors, policies locals o voluntaris de protecció civil participaran en la trobada

El servei d'Espectacles Públics de la Generalitat celebrarà demà, dissabte 9 d'abril, en el Centre de Congressos El Vaig moldre de Vila-real una jornada de reflexió i anàlisi dels festejos taurins tradicionals, Bous al Carrer, amb l'assistència de més de 400 persones relacionades amb la seua celebració i el món taurí. Alcaldes, regidors, policies locals, penyistes i aficionats de la Comunitat Valenciana participaran en la trobada des de les 10:00 i fins a les 14:00 hores.

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que l'objectiu d'aquestes jornades "és analitzar els dubtes i plantejar temes eminentment pràctics per a, d'aquesta manera, resoldre i aclarir qualsevol tipus d'incidències que un festeig de bous d'aquest tipus puga comportar".

José María Ángel ha afegit que "els Bous al Carrer són una realitat a la Comunitat Valenciana perquè forma part de la festa de molts municipis, només l'any passat es van celebrar més de 8.000 festejos, una xifra que demostra la seua implantació". Per tant, -ha afirmat-, "aquest tema s'ha de tractar de forma conjunta i coordinada amb totes les persones involucrades en els festejos –alcaldes, penyistes, funcionaris, policies, veterinaris, etc.- amb serietat, sobretot en allò que afecta a la seguretat, la responsabilitat i el compliment de la normativa". 

El programa de la jornada inclou aspectes com el paper de l'alcalde o alcaldessa, o persona en delegació, que ha d'encarregar-se de la direcció del festeig; la labor de l'expert taurí i dels col·laboradors voluntaris. També es tractarà i analitzarà la funció de l'equip sanitari i com actuar racionalment davant una situació de necessitat. En aquest punt, Ángel explica que s'està treballant en col·laboració amb el Col·legi de Metges de Castelló per a aconseguir millorar la professionalitat i la resposta sanitària en aquest tipus de festejos.

En el transcurs de la jornada es respondran les principals qüestions que, per part d'aficionats i persones interessades, s'hagen traslladat a través de la Federació de Penyes Taurines.