banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències visita les comarques de La Plana Baixa i Els Ports afectades per l'últim temporal

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències visita les comarques de La Plana Baixa i Els Ports afectades per l'últim temporal

•    José María Ángel oferix als alcaldes de Sant Mateu, Xert, Canet lo Roig i Rossell el servici tècnic de la Generalitat per a dur a terme l'estimació dels danys i agili

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha visitat aquest matí alguns dels municipis de la Plana Baixa i Els Ports afectats per l'últim temporal de pluges. Ángel, que ha estat acompanyat per les directores generals de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) i de Presidència a Castelló, Jeanette Segarra i Eva Redondo, respectivament, ha mantingut trobades amb els alcaldes de Sant Mateu, Xert, Canet lo Roig i Rossell per a conéixer els danys que van produir les pluges en estos municipis i prestar el suport necessari per a la tramitació de les ajudes. 

José María Ángel ha recordat als alcaldes que els ajuntaments disposen d'un termini de 30 dies des de l'endemà a la publicació en el DOGV, per a presentar les estimacions de danys, tant d'infraestructures com de béns públics o gastos extraordinaris en què hagen incorregut. “Amb aquestes visites volem traslladar als municipis afectats el compromís i el suport de la Generalitat per a recuperar la normalitat en el menor temps possible. Els ajuntaments que ho necessiten també compten amb el suport del servici tècnic de la Generalitat per a dur a terme les corresponents estimacions de danys i agilitzar els expedientes”.

El secretari autonòmic ha recordat que l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències “coordinará totes estes actuacions per a la concessió de subvencions entre els diferents departaments del Consell i altres administracions perquè les zones afectades recuperen el seu dia a dia amb la major agilidad”. La Generalitat -ha continuat- “va a continuar acompanyant als ajuntaments, especialment aquells més xicotets, per a dur a terme els tràmits administratius necessaris després de l'emergència. Per això treballarem amb la màxima col·laboració entre departaments perquè les ajudes arriben els abans posible”.

 A més dels municipis dels Ports i La Plana Baixa que han visitat Ángel, Segarra i Redondo, l'acord que va aprovar el Consell divendres passat, arreplega ajudes per a les poblacions afectades del Baix Maestrat, l’Horta, el Camp de Túria, així com els que van superar pluges de 40 mil·lilitres en 1 hora, 72 mil·lilitres en 12 hores o també 115 mil·lilitres acumulats en el total de l'episodi. 


El secretari autonòmic també té previst visitar aquestes poblacions en les pròximes setmanes. Les sol·licituds presentades per les corporacions locals seran avaluades per l'Oficina Única Postemergencia, a la que correspondrà una estimació econòmica que s'elevarà a la Comissió Interdepartamental, per a la seua posterior aprovació pel Consell.