Avís de riscos meteorològics

Avís de riscos meteorològics

Notes de premsa

Ves enrere El director general d'Interior insta els municipis castellonencs a continuar elaborant els seus plans d'emergència amb les ajudes d'Interior

El director general d'Interior insta els municipis castellonencs a continuar elaborant els seus plans d'emergència amb les ajudes d'Interior

El director general d'Interior, Salvador Almenar, ha instat els municipis castellonencs a continuar elaborant els plans d'emergència i a sol·licitar les subvencions impulsades per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que enguany ha augmentat fins als 2 milions d'euros, per a ajudar-los a realitzar-los i així "oferir una resposta ràpida i eficaç davant qualsevol risc".

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i el director general d'Interior han presentat a La Vall d'Uixó la convocatòria d'ajudes de 2022 perquè ajuntaments i mancomunitats puguen contractar personal tècnic especialitzat que elabore els seus plans d'emergències o actualitze els que tenen en vigor. En la primera edició d'aquesta convocatòria corresponent a l'any passat van ser 75 els plans d'emergències enfront de riscos naturals redactats en tota la província.

Almenar ha afirmat que "volem que, amb aquesta línia d'ajudes de 2 milions d'euros, tots els municipis castellonencs tinguen elaborats els seus Plans Territorials Municipals d'Emergència i que, davant un incendi forestal, una inundació o també enfront d'un terratrémol, els ajuntaments, cossos de policia i serveis emergència sàpien com actuar".

El director general d'Interior ha afegit que "gràcies a la convocatòria de l'any passat, 75 municipis castellonencs estan més preparats que en 2020 per a fer front a les situacions d'emergència que puguen donar-se a la província, en particular, enfront dels incendis forestals que és el risc més habitual en aquest territori".

Els consistoris que estiguen interessats a acollir-se a aquesta línia d'ajudes tenen fins al 25 de maig per a presentar les seues sol·licituds, amb un màxim de 9.000 euros per municipi.

El director general ha confiat que "se supere la xifra d'entitats sol·licitants de l'any passat". Concretament, la majoria de plans redactats a la província de Castelló (46), van correspondre a Plans Territorials Municipals (PTM), que són els que permeten identificar tots els riscos als quals s'exposa un municipi, així com els recursos dels quals disposa i els necessaris per a fer-los front. A més, es van elaborar altres plans d'actuació enfront de riscos específics com a incendis forestals (24) i inundacions (5).

El director general d'Interior ha subratllat que "la Generalitat ha presentat a Castelló aquesta línia d'ajudes per a reforçar el seu compromís amb els municipis i, especialment, amb els ajuntaments més xicotets, que són els que travessen més dificultats per a comptar amb personal tècnic encarregat d'elaborar aquests plans". "Ara, gràcies a aquestes ajudes, podran contractar aquest servei i elaborar o actualitzar els seus plans d'emergència", ha afegit.

Finalment, Almenar ha reiterat que "el nostre objectiu és que tots els municipis castellonencs disposen dels plans territorials d'actuació i siguem una autonomia referent en la protecció a la ciutadania i la salvaguarda de béns naturals i materials".

En tota la Comunitat Valenciana s'han elaborat 365 plans en 233 municipis gràcies a la partida econòmica de 2021. D'ells, 275 van ser de nova creació i altres 90 revisions o actualitzacions.