banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere El Consell impulsarà el Centre de Seguretat i Emergències a Orihuela que es troba paralitzat des de 2012

El Consell impulsarà el Centre de Seguretat i Emergències a Orihuela que es troba paralitzat des de 2012

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències José María Ángel ha traslladat hui a l'alcalde de Orihuela el compromís del Consell per impulsar aquest centre des del qual es prestaran els serveis de seguretat i emergències de la zona

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (ASRE) José María Ángel s'ha reunit hui amb l'alcalde del municipi d'Orihuela Emilio Bascuñana per abordar la situació del Centre de Seguretat i Emergències d'Orihuela Costa. Es tracta d'un projecte inclòs en 2010 en el Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Mu-nicipis de la Comunitat Valenciana (PIP) i que es troba paralitzat des de l'any 2012 a cau-sa que l'empresa responsable del projecte es va declarar en situació de concurs de credi-tors.

Durant la trobada, el director general de la ASRE José María Ángel ha coincidit amb l'al-calde del municipi en la "necessitat de replantejar-se tot el projecte per ajustar-ho a les exigències i funcionalitats actuals". Totes aquestes qüestions s'abordaran en pro-peres reunions de treball que seguiran mantenint-se perquè el centre sigui una realitat al més aviat possible.

Si ben el pressupost inicial de l'obra va ser de 2.085.504 euros, actualment, i donat el temps que ha transcorregut des d'aquesta paralització, es fa necessari que es traga a licitació un nou projecte. Tal com ha destacat el director general d'Emergències José Ma-ría Ángel "mostra de la voluntat del Consell de seguir amb aquesta infraestructura és que el govern valencià ha destinat fons per a això". Aquests fons generats són un crèdit d'1.133.854 per a la construcció i d'altres 42.511 euros per a la direcció d'obra.

Quant als terminis previstos cal recordar que el passat 27 de maig el Consell va aprovar el procediment per liquidar el PIP que estableix com a data límit per a la realització i acre-ditació de les inversions o si escau, substitució de projectes, el 30 de juny de 2019.

El nou Centre de Seguretat i Emergències d'Orihuela Costa reunirà en un mateix espai als Cossos i Forces de Seguretat i els serveis d'Emergències de manera que se'ls permeti funcionar de forma ràpida en cas de qualsevol emergència.