banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere El Consell aprova l'encàrrec a Tragsa per a dur a terme el dispositiu de suport 'Platges segures' derivat de l'emergència COVID-1910

El Consell aprova l'encàrrec a Tragsa per a dur a terme el dispositiu de suport 'Platges segures' derivat de l'emergència COVID-1910

  • L'import ascendeix a 1,1 milions d'euros

El Ple del Consell ha ratificat l'encàrrec de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) a l'empresa pública Tragsa, per un import d'1.115.221,46 euros, per a donar suport al dispositiu 'Platges segures', derivat de l'actuació d'emergència provocada per l'expansió de l'epidèmia sanitària relacionada amb la COVID-19 a la Comunitat Valenciana.

La situació d'emergència sanitària va suposar l'activació, el 13 de març de 2020, del Pla territorial d'emergències de la Comunitat Valenciana, aprovat per Decret 119/2013, de 13 de setembre, del Consell.

Des d'aquesta data s'han dut a terme diverses actuacions i encàrrecs enfocats a proporcionar un entorn segur i lliure d'infeccions per a tots els ciutadans i ciutadanes i en tots els sectors i maneres de convivència possibles, inclòs el gaudiment de les zones i l'aigua de bany de les platges.

Són 78 les administracions locals de la Comunitat Valenciana amb platges marítimes i continentals en les quals és necessari reforçar les mesures de coordinació i de compliment de les distàncies i la seguretat.

El servei que prestarà Tragsa consisteix a aportar la logística i el personal necessari perquè la Generalitat desenvolupe aquest dispositiu. Entre altres coses, ha col·laborat en la incorporació recent de 1.000 auxiliars de platja, que tenen entre 18 i 30 anys, la tasca dels quals és la d'oferir informació sobre normes de seguretat i protecció en l'ús i la convivència dels arenals valencians.

Per aquest motiu, per Resolució del 19 de juny de 2020, del director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, es declara la tramitació d'emergència i s'encarrega a Tragsa la posada en marxa del dispositiu de suport 'Platges segures' per un import d'1.115.221,46 euros.

Aquest encàrrec forma part d'un projecte ampli que, englobat sota el mateix nom, 'Platges segures', està duent a terme la Generalitat dins de les actuacions derivades de l'emergència sanitària provocada per la COVID-19.

Entre altres coses comprén, a més del suport dels auxiliars, una guia que conjumina aspectes de caràcter organitzatiu respecte a la gestió de les platges i tasques bàsiques i suggeriments de mesures de seguretat per a mantindre la distància social, així com un decret pel qual es regulen les instruccions i les normes de seguretat a les platges valencianes.