banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere El 98% dels usuaris del telèfon d'emergències 1·1·2 tornaria a utilitzar-lo, segons la seua enquesta anual de satisfacció 

El 98% dels usuaris del telèfon d'emergències 1·1·2 tornaria a utilitzar-lo, segons la seua enquesta anual de satisfacció 

El 98’16% dels usuaris del telèfon d'emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana” tornaria a utilitzar aquest servei en cas de necessitat, segons revela l'enquesta anual que realitza el departament de Qualitat de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) amb l'objectiu de conéixer el nivell de satisfacció dels ciutadans amb el servei prestat, que enguany aconsegueix una valoració d'un 9’39 sobre 10.

En l'elaboració de l'enquesta s'han tingut en compte una sèrie de requeriments representatius del col·lectiu objecte d'estudi, la població de la Comunitat Valenciana, per a això s'han realitzat 2.373 telefonades i enquestat a 1.269 persones residents en les tres províncies valencianes, entre el 15 de juny i l'11 de juliol de 2022.

De les dades obtingudes en l'enquesta es desprén que el 85’71% de les persones entrevistades han valorat el servei prestat pel 1·1·2 amb una puntuació entre el notable (8) i l'excel·lent (10). A més, en preguntar-los si es va atendre amb rapidesa la seua telefonada i si l'operador va ser correcte i amable, en tots dos casos van contestar de manera positiva en un 97’70 i 98’85%, respectivament.

Cal destacar que el 93’77% de les persones entrevistades coneixen aquest servei públic d'atenció de telefonades d'emergència. Aquest percentatge suposa un increment del 7% respecte a l'any passat i és el més alt registrat des que es realitzen aquestes enquestes de satisfacció. S'ha incrementat també un 24% el grau de coneixement del servei per part de les persones majors de 70 anys, respecte als valors registrats el passat exercici.

D'altra banda, les principals vies de coneixement dels ciutadans del telèfon únic d'emergències es donen per recomanació de familiars, amics i companys de treball en el 48’32% dels casos; la difusió a través dels mitjans de comunicació (televisió i ràdio) en el 18’40%; i a través de la web pública i xarxes socials (Twitter i Facebook), en el 8%.

Més de la meitat de les telefonades són sanitàries
Segons les dades reflectides en l'enquesta, el 59’22% de les persones entrevistades van manifestar fer ús del telèfon 1·1·2 perquè se'ls atenguera per una urgència sanitària, mentre que el 15’44% van cridar per casos d'accidents; el 12’44% per incidents relatius a la seguretat i el 11’06% per una emergència relacionada amb salvament o incendi.

Finalment, el telèfon d'emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana” es confirma com el número de referència en els telèfons d'emergències per a la ciutadania de la Comunitat Valenciana, ja que només el 11’09% de les persones enquestades que coneixen el 1·1·2 han fet ús d'altres telèfons d'emergència, com puga ser el 091 o el 092.

El secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha declarat que “els resultats d'aquesta enquesta demostren el compromís constant de la Generalitat en la millora de l'atenció de les telefonades d'emergència de la ciutadania i del sistema d'informació comunicacions desplegat amb els organismes implicats en la gestió d'aquestes, al mateix temps que reflecteix l'esforç realitzat per tots els treballadors d'aquest servei 24 hores al dia, 365 dies a l'any”.