banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Bravo informa els municipis afectats per l'incendi de Villanueva de Viver de la immediata posada en marxa de l'oficina tècnica post emergència

Bravo informa els municipis afectats per l'incendi de Villanueva de Viver de la immediata posada en marxa de l'oficina tècnica post emergència

La consellera trasllada als alcaldes que el pròxim ple del Consell aprovarà l'inici d'expedient per a tramitar les ajudes

La Generalitat posarà en marxa un pla de recuperació integral per a les comarques de l'Alt Palància i l'Alt Millars

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit hui amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per l'incendi de Villanueva de Viver, declarat el passat 23 de març. Bravo ha informat els representants municipals que “de manera immediata es posarà en marxa l'oficina tècnica post emergència, la seu de la qual estarà a Montanejos i des de la qual es donarà tot el suport tècnic necessari als ajuntaments per a posar en marxa les valoracions de les dades ocasionades per l'incendi”.

La titular d'Interior ha detallat que, una vegada creada l'oficina, “els tècnics es desplaçaran als diferents municipis i serà la Generalitat la institució que aportació l'equip de perits que haurà de realitzar al més prompte possible les avaluacions de danys en infraestructures públiques i privades que s'han vist danyades a causa del foc”.

Bravo, que prèviament ha visitat els municipis de Villanueva de Viver i Fuente la Reina, ha posat a la seua disposició tots els recursos dels quals disposa l'administració autonòmica amb l'objectiu de recuperar la normalitat com més prompte millor. “Després de l'emergència, el nostre objectiu fonamental és que la tramitació administrativa siga àgil per a la volta a la normalitat i que les ajudes arriben com més prompte millor a les persones afectades”. 

Durant la reunió, Bravo ha traslladat als alcaldes que, en paral·lel, la Generalitat treballa en la posada en marxa d'un pla de recuperació integral de les comarques de l'Alt Palància -afectada pels incendis del passat estiu- i l'Alt Millars. “Aquest pla incorporarà mesures dirigides, tant a reduir els efectes de la despoblació, com a incentivar l'activitat agrícola, millorar el turisme i la gestió del nostre territori”. En aquesta línia, ha posat en valor “la gran importància que per a aquests municipis suposa cuidar l'entorn natural”. 
L'incendi de Villanueva de Viver ha afectat un total de 4.723 hectàrees, de les quals 3.600 hectàrees són de superfície forestal i la resta, 269, es corresponen a terreny no forestal. 

Coordinació d'efectius en la restitució de serveis

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) és l'organisme responsable de coordinar totes les actuacions dels diferents departaments del Consell i amb altres administracions públiques per a aconseguir la volta a la normalitat de totes les zones que s'han vist afectades per l'incendi forestal. 

La consellera ha recordat que durant l'emergència s'ha treballat amb els diferents departaments de l'Administració per a la restitució dels serveis essencials. “S'ha gestionat la recuperació del subministrament d'aigua, la seua anàlisi de potabilitat, el subministrament elèctric i telefonia. A més, per a la volta als municipis afectats, també s'ha atés prèviament la neteja de carreteres o les particularitats sanitàries dels diferents veïns que van haver d'abandonar els seus municipis davant l'avanç de l'incendi”, ha conclòs.