banner

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Bravo: “Es manté la situació 2 perquè la dificultat està a treballar en les zones escarpades i barrancs de difícil accés”

Bravo: “Es manté la situació 2 perquè la dificultat està a treballar en les zones escarpades i barrancs de difícil accés”

El veïnat d'Alcotas no podrà tornar fins que es done per estabilitzat l'incendi

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha participat en les reunions de coordinació del Lloc de Comandament Avançat (PMA) de l'incendi forestal declarat aquest dilluns a Calles, per a realitzar un seguiment amb tots els responsables del dispositiu d'extinció, que ja ha calcinat al voltant de 220 hectàrees. “Es manté el mateix perímetre afectat i en aquests moments continuen treballant els mitjans terrestres, segellant la zona i intentant controlar els focus actius”.
Bravo ha assenyalat que en aquest moment es manté la Situació 2 del Pla especial enfront d'incendis forestals perquè “la complexitat d'aquest incendi està en l'orografia del terreny, que afecta zones escarpades i barrancs que són de difícil accés. Es manté la previsió d'altes temperatures i el vent pot variar en algun moment”.
Bravo ha afegit que, durant la nit treballaran els mitjans terrestres juntament amb drons que “s'han programat per a poder controlar els focus actius i evitar la seua propagació durant la nit”.
Hui dimarts han estat treballant fins a 11 mitjans aeris, de la Generalitat, del Ministeri de Transició Ecològica i de la Unitat Militar d'Emergències, la qual cosa ha fet possible evitar la propagació de les flames. Bravo ha assenyalat que “han realitzat 190 descàrregues d'aigua i retardant, la qual cosa ha sigut molt important per a reduir la flama i evitar que l'incendi afectara altres zones”.
La consellera Gabriel Bravo ha recordat que “amb l'arribada del fosquejar cessarà l'activitat dels mitjans aeris i seguiran els mitjans terrestres durant tota la nit”. El dispositiu terrestre està integrat per mitjans dels Bombers Forestals de la Generalitat, dotacions i brigades forestals del Consorci Provincial de València, la Unitat Militar d'Emergències que “han estat durant la jornada de hui repassant el perímetre i segellant-lo amb maquinària pesant per a evitar que s'expandira”.
En referència a la pedania de Alcotas, Bravo ha indicat que “hem decidit mantindre la pedania desallotjada mentre no es done per estabilitzat l'incendi”.