T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere 112 Comunitat Valenciana es reforça en la Nit de Cap d'any i l’Any Nou en un 21,4%

112 Comunitat Valenciana es reforça en la Nit de Cap d'any i l’Any Nou en un 21,4%

En la Nit de Cap d'any, els torns de personal del telèfon "112 Comunitat Valenciana" s'incrementen en un 38,8%, mentre que el dia d'Any Nou en un 5,6%

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències incrementarà en un 21,4% els torns d'operadors, coordinadors i supervisors del telèfon d'emergències "112 Comunitat Valenciana" els dies 31 de desembre i 1 de gener, segons ha informat el director general de la citada Agència, José María Ángel.

En aquest sentit, José María Ángel ha indicat que aquest increment dels torns del personal del Servei d'emergències es realitza "per a garantir la diversió de la festa i la seguretat dels ciutadans en uns dies en els quals s'incrementa el trànsit de persones en el carrer i el nombre de desplaçaments per carretera".

En concret, durant la jornada de Nit de cap d'any el reforç de la Sala d'Atenció de telefonades serà del 38,8% en passar de 49 a 68 persones, mentre que en el dia d'Any Nou el reforç serà d'un 5,6% en passar de 54 a 57 persones. En total, durant les jornades de Nit de Cap d'any i Any Nou, un centenar de persones entre supervisors, operadors i coordinadors vetlaran per la Seguretat de valencians i visitants.

A més del personal previst per a aquests dies, el director general ha assenyalat que la plataforma operativa del servei "112 Comunitat Valenciana" té la capacitat d'augmentar en funció de les emergències que puguen tenir lloc.

D'aquesta manera, José María Ángel ha recomanat a tots els ciutadans que vagen a realitzar desplaçaments per carretera que s'informen de la situació meteorològica abans d'iniciar qualsevol viatge i que extremen totes les mesures de precaució per a evitar accidents de trànsit.

Finalment, el director general ha indicat que la Generalitat, amb aquestes mesures, "persegueix oferir als ciutadans i organismes públics un servei integrat d'informació i comunicacions que optimitze les intervencions en emergències satisfent les necessitats dels usuaris".

El telèfon 112 Comunitat Valenciana és un servei gratuït de la Generalitat, disponible a qualsevol hora del dia i de la nit, els 365 dies de l'any, que atén les peticions i gestiona l'ajuda urgent apropiada per a cada cas de valencians i visitants que es troben en territori de la Comunitat.

D'altra banda, el telèfon "112 Comunitat Valenciana", que ha renovat recentment el certificat ISO 9001: 2008, és un dels serveis d'emergències amb majors nivells de qualitat en la gestió i atenció d'Espanya. Es va posar en funcionament l'any 1999 i des d'aleshores i fins a final d'any està previst que haja atès un total de 60 milions de telefonades.