banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere “1·1·2 Comunitat Valenciana” incorporarà en 2023 una unitat de ciberseguretat

“1·1·2 Comunitat Valenciana” incorporarà en 2023 una unitat de ciberseguretat

  • Àngel: “Este equip especialitzeuo farà tasques preventives per a garantir els nivells de seguretat requerits i estarà entrenada per a donar resposta davant possibles ciberatacs” 

La plataforma tecnològica de “1·1·2 Comunitat Valenciana” incorporarà en els pròxims mesos una unitat especialitzada en ciberseguretat que permetrà donar resposta immediata a possibles atacs al sistema i reforçar les mesures preventives per a augmentar els nivells de protecció de la plataforma. La futura unitat vetlarà per la seguretat de la informació allotjada en els sistemes de “1·1·2 Comunitat Valenciana”, així com pel tractament que es realitza d'aquesta

“El nou equip permetrà previndre els incidents relacionats amb la ciberseguretat, un objectiu prioritari per a qualsevol organisme que treballa amb material sensible com és el cas del 112”, ha explicat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel. 
 
En l'actualitat, “1·1·2 Comunitat Valenciana” ja compta amb el suport que ofereixen entitats de referència a nivell nacional com el Centre Nacional de Protecció d'Infraestructures Crítiques, Centre *Criptológico Nacional i el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana. A més, l'Agència valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències disposa d'un servei de resposta ràpida davant un possible ciberatac als seus sistemes.

El nou equip de l´AVSRE treballarà per a protegir lus sistemes d'informació, desenvolupant les estratègies i aplicant les mesures que permeten a l'operatiu gaudir dels beneficis de les noves tecnologies de manera segura. 
La unitat estarà integradona per personal de la plataforma tecnològica de “1·1·2 Comunitat Valenciana” i estarà en contacte permanent amb la resta d'organismes  que actualment presten els serveis de ciberseguretat. 

Prestacions de l'equip de ciberseguretat 

José María Ángel ha detallat que “la incorporació d'aquest equip especialitzat en ciberseguretat aportarà múltiples prestacions a la plataforma ja que augmentarà el nivell de seguretat amb el desenvolupament de nous procediments i la implantació de mesures de protecció i eines més sofisticades”.