T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere Gabriela Bravo destaca que el telèfon 1·1·2 s'ha convertit en una referència en els seus 20 anys d'història després de registrar 72 milions de telefonades

Gabriela Bravo destaca que el telèfon 1·1·2 s'ha convertit en una referència en els seus 20 anys d'història després de registrar 72 milions de telefonades

  • La consellera de Justícia i Interior ha obert la Jornada de Portes Obertes del Centre de Coordinació d'Emergències que s'ha celebrat a Sagunt
  • L'objectiu d'aquesta jornada és mostrar a la ciutadania els recursos humans i materials de què disposa la Generalitat a l'hora de gestionar una emergencia

     

La consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha destacat que el telèfon d'emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana "és una absoluta referència en l'àmbit de la seguretat en els seus vint anys d'història". Bravo també ha destacat que, des que es va posar en marxa el 21 de juny de 1999, l'1·1·2 ha atés 72.061.568 telefonades en cinc llengües: castellà, valencià, anglés, francés i alemany.

Bravo ha participat aquest dissabte, juntament amb el director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en la XIX Jornada de Portes Obertes que organitza cada any el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) i que ha reunit 350 professionals de 22 organismes de la seguretat i les emergències.

L'escenari triat enguany ha sigut la zona dels alts forns del Port de Sagunt. "L'objectiu d'aquesta jornada -ha dit la consellera- és mostrar a la ciutadania els recursos humans i materials de què disposa la Generalitat a l'hora de gestionar una emergència, així com els seus mètodes d'actuació". Aquesta jornada de portes obertes s'ha celebrat a Alcoi, Cullera o Vila-real en edicions anteriors.

20é aniversari de l'1·1·2

L'organització d'aquest esdeveniment es fa habitualment el mes de febrer, ja que cada dia 11 d'aquest mes es commemora el Dia Europeu del Telèfon d'Emergències 1·1·2. Es dona la circumstància especial que fins al mes de juny pròxim, aquest servei d'atenció de telefonades celebra el seu vinté aniversari.

"El telèfon 1·1·2 ja forma part del patrimoni col·lectiu de la ciutadania valenciana, que sap que a l'altre costat de la línia hi ha professionals perfectament preparats per a brindar-los l'ajuda que necessiten", ha explicat la consellera Bravo, que ha recordat que en els dos últims episodis de pluges (la DANA de setembre al Baix Segura i el temporal Gloria del mes de gener passat) l'1·1·2 va rebre 11.424 i 8.723 telefonades respectivament, que es van traduir en 8.737 i 6.690 incidents gestionats en cada una de les situacions d'emergència.

Exhibicions i tallers

Les persones que s'han acostat al recinte d'exhibició han pogut veure un camió autobomba o un vehicle tot terreny del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat. També han pogut visitar el camió que es configura com a lloc de comandament avançat (PMA) o diversos mitjans aeris.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha portat fins a Sagunt diversos escenaris, tallers per a xiquets i xiquetes, un fotoreclam per a poder fer-se fotos amb uniformes diferents i exhibicions en els espais del Centre de Coordinació d'Emergències, la plataforma 1·1·2CV, el servei de Seguretat Radiològica, la Unitat de Bombers Forestals autonòmica, a més de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Generalitat Valenciana. També hi han participat els agents mediambientals i les unitats de prevenció de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha dut a terme un taller de simulació de predicció meteorològica i sondeig aerològic amb globus d'heli. D'altra banda, la Unitat Militar d'Emergències ha posat en escena diverses exhibicions canines. També s'hi han pogut veure en acció els avions no tripulats del servei d'Emergències de la Generalitat; rescats en vertical realitzats per la Federació d'Espeleòlegs de la Comunitat Valenciana; tallers sobre educació viària per part de la Policia Local de Sagunt i la simulació d'un accident múltiple i excarceracions per part del Consorci Provincial de Bombers de València. També hi han participat la Creu Roja i diverses agrupacions de voluntariat de Protecció Civil.