Notes de premsa

« Ves enrere

Tècnics de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències formen a la policia local i al personal tècnic de l'Ajuntament d'Almassora en operativitat del Pla d'Emergència Exterior del Polígon del Serrallo

Tècnics de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències formen a la policia local i al personal tècnic de l'Ajuntament d'Almassora en operativitat del Pla d'Emergència Exterior del Polígon del Serrallo

En la jornada participen també les cinc empreses situades a la zona per donar a conèixer el seu funcionament, els riscos que comporta la seva activitat i les mesures de seguretat que apliquen cadascuna d'elles

Els tècnics del servei de planificació de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències han format aquest matí a l'Ajuntament d'Almassora als seus tècnics municipals i als agents de la policia local del municipi sobre el Pla d'Emergència Exterior del polígon del Serrallo. L'objectiu és donar-los la informació més rellevant sobre els riscos existents a l'entorn del polígon per poder informar a la població de les mesures d'autoprotecció i com han d'actuar en cas d'accident.

En la jornada s'ha explicat el Risc per Accidents Greus en termes generals, s'ha parlat de la importància de reforçar i controlar la seguretat de les instal·lacions industrials que es veuen afectades per aquest risc i com deu assegurar els recursos d'emergència en cas que es produís un accident. El sotsdirector d'Emergències de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Jorge Suárez, assenyala que en aquesta jornada s'ha detallat l'operativitat del Pla d'Emergència Exterior del polígon del Serrallo de cara a un exercici de simulacre que s'ha previst per a octubre en la població.

Amb la prevenció –segons assenyala Suárez- guanyem en seguretat. Per tant, és fonamental que la ciutadania en general, i en aquest cas, Almassora per les seves característiques, hem de conèixer al detall cadascuna de les mesures d'autoprotecció que hauríem d'exercitar en cas d'emergència". És important que la població dels ajuntaments afectats sàpiguen que missatge es rep en cas d'evacuació; què signifiquen els senyals acústics de les empreses afectades o com confinar-se quan es produeixi un incendi, un núvol tòxic o sobrepressió en una d'aquestes empreses. Tota aquesta formació en autoprotecció serà la que l'Ajuntament d'Almassora a través dels seus tècnics municipals i policies locals transmetran a cadascun dels seus veïns.

De fet, s'informarà també del nou punt de concentració que, segons ha explicat el regidor de seguretat de l'Ajuntament d'Almassora, Santiago Agustí, "s'ha consensuat el seu trasllat, previst inicialment al costat del Camí La Mar, a l'esplanada de l'ermita del Roser del Mar, un espai més cèntric que compta amb el beneplàcit comú".

Les cinc empreses contemplades en el Pla d'Emergència Exterior del Serrallo són BP OIL, UBE, REPSOL BUTÀ, CLH i IBERDROLA han detallat els riscos de les seves activitats industrials, com engegarien els seus plans d'emergència per reduir les conseqüències d'aquest tipus d'accidents.