Notes de premsa

« Ves enrere

Reunión anual de la Comissió Mixta de Seguiment entre el Consell de Seguretat Nuclear i l'Agència Valenciana de Seguretat i resposta a les Emergències

Reunión anual de la Comissió Mixta de Seguiment entre el Consell de Seguretat Nuclear i l'Agència Valenciana de Seguretat i resposta a les Emergències

Aquest matí s'ha celebrat a la seu del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) la reunió anual de la Comissió Mixta de Seguiment de l'Acord d'Encomena de Funcions signat amb la Generalitat Valenciana. En la trobada s'ha abordat tot el relatiu a les funcions d'inspecció i control d'instal·lacions radioactives de segona i tercera categoria, en els àmbits de la recerca, el diagnòstic i/o els tractaments mèdics i els usos industrials de fonts i equips radioactius, així com en les instal·lacions que utilitzen aparells de rajos X, juntament amb la inspecció de transports de material radioactiu.

Per part del CSN van assistir, entre uns altres, el secretari general, Manuel Rodríguez i la directora tècnica de Protecció Radiològica, Mª Fernanda Sánchez. Representant a la Generalitat Valenciana, van estar presents en la reunió el subdirector general d'Emergències, Jorge Suárez, i el cap de secció de Seguretat Radiològica i inspector acreditat, José Peiró.

La trobada ha permès analitzar la programació de les activitats corresponents al present exercici 2018, i s'han valorat positivament aquelles que la comunitat autònoma va realitzar en 2017 en matèria d'inspecció d'instal·lacions radioactives i de transports de material radioactiu, així com el compliment del Programa de Vigilància Radiològica Ambiental Independent (PVRAIN) en l'exterior de la central nuclear de Cofrents. 

També s'han compartit temes d'interès comú relacionats amb l'àmbit de les funcions encomanades, com l'aplicació de la nova instrucció del CSN sobre protecció física de fonts d'alta activitat o l'estat de la transposició de les directives de seguretat nuclear i protecció radiològica o la propera missió IRRS de la qual serà objecte l'organisme regulador espanyol.

El CSN té la facultat d'encomanar a les comunitats autònomes l'exercici de funcions que li estiguen atribuïdes, com estableix la disposició addicional tercera de la Llei de Creació de l'organisme regulador. L'objectiu dels acords d'encomana és aconseguir una millor execució de les funcions pròpies del CSN utilitzant les capacitats de les comunitats autònomes, prestant, per tant, als administrats i a la societat en el seu conjunt un servei més eficaç i eficient, i aproximant els òrgans administratius als ciutadans.