Notes de premsa

« Ves enrere

Emergències trasllada als municipis afectats per les últimes pluges les mesures aprovades pel Consell per a pal·liar els danys

Emergències trasllada als municipis afectats per les últimes pluges les mesures aprovades pel Consell per a pal·liar els danys

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha iniciat una sèrie de trobades amb els municipis afectats pels últims episodis de pluja. Aquestes reunions, presidides pel director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, han començat a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Costera i hi han assistit els representants de les localitats de la Canal de Navarrés i de la Costera. 

Tal com ha explicat el director general d'aquesta agència, José María Ángel, "el més urgent era actuar en l'emergència, però sense oblidar-nos de com gestionar les postemergències, i per això aquestes trobades s'han convocat amb urgència, perquè els tècnics de les distintes administracions coordinen les accions encaminades a pal·liar els danys materials que van causar aquestes fortes pluges". 

En concret, els dies 27 i 28 de novembre, els dies 4 i 5 de desembre i, especialment, els dies 17, 18 i 19 de desembre, la Comunitat Valenciana va patir una sèrie de fortes pluges d'una intensitat molt elevada, amb registres acumulats que van superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats. 

Aquestes precipitacions van produir molts danys a cultius, a béns de titularitat pública, a infraestructures agrícoles i a les xarxes de camins locals, agrícoles i forestals. Per això, el 23 de desembre es va aprovar aquest acord per part del Consell, que afirma que s'establirà un termini de 45 dies, comptadors des de la publicació de l'acord en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV), perquè els municipis afectats puguen presentar les estimacions de danys, de les infraestructures i els béns públics, com a conseqüència de les pluges. 

Una vegada presentades les sol·licituds, s'avaluaran per part d'una comissió tècnica, presidida pel director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i formada pel subdirector general d'Emergències. Així mateix, correspondrà a la comissió fer una estimació pressupostària a càrrec del Fons de Contingència per a l'exercici 2017, que se sotmetrà a l'aprovació del Consell. 

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha programat reunions amb tots els municipis afectats a la Comunitat Valenciana. La pròxima trobada se celebrarà dijous a Ontinyent.