Notes de premsa

« Ves enrere

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències incorpora tres noves autobombes al servei de bombers forestals

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències incorpora tres noves autobombes al servei de bombers forestals

Les noves unitats de bombers forestals anuals de Benlloch, Xàtiva i la Torre dels Maçanes, disposen des de hui d'un d'aquests vehicles

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergència ha dotat al servei de bombers forestals de la Generalitat de tres noves autobombes forestals pesades. Els tres vehicles se sumen a l'actual flota d'autobombes composta per 55 vehicles en tota la Comunitat Valenciana i s'han lliurat a les tres noves unitats anuals: a Castelló, a la Unitat de Bombers Forestals de Benlloch, a València, a la de Xàtiva i a Alacant a la unitat de la Torre dels Maçanes.

José María Ángel considera important el reforç i la substitució dels vehicles més antics amb vehicles nous "per facilitar als nostres bombers forestals un accés més ràpid i eficaç a les labors d'extinció. A més, aquestes noves autobombes incorporen cofres amb funció de barana que incrementen la seguretat dels professionals durant el seu maneig".

El seu xassís és IVECO ML150I25WRS 4x4 amb presa de força incorporada en la caixa del canvi. La cabina està protegida amb una estructura interna de protecció de cabina que impedeix esclafament en cas d'accident.

Els sis armaris laterals, tres per lateral, s'han dissenyat per permetre una capacitat d'emmagatzematge de més d'1.000 metres de mànega, per poder efectuar llargues esteses i accedir a zones on no és possible el pas d'un vehicle, i amb capacitat per albergar una motobomba de gasolina, a fi de possibilitar la reposició d'aigua en la cisterna des de llocs on no pot acostar-se el vehicle. La bomba d'incendis és del tipus multipressió capaç de subministrar un cabal de 2000 litres/metre en baixa pressió i 250 litres/metre en alta pressió.

Les autobombes s'han adquirit a través del catàleg de compra centralitzada del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques per un import total de 540.242'01 euros.