Notes de premsa

« Ves enrere

Finalitza la primera Escola d’estiu de l'Ivaspe després de formar a quasi 500 alumnes en l'àmbit de la seguretat i les emergències

Finalitza la primera Escola d’estiu de l'Ivaspe després de formar a quasi 500 alumnes en l'àmbit de la seguretat i les emergències

L'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) ha donat per finalitzada la primera edició de l'Escola d'*estiu de l'Ivaspe en la qual finalment han participat 493 alumnes en els diferents cursos que s'han impartit des del passat 5 de juliol.

 

En aquesta primera edició s'han realitzat 11 cursos i tallers destinats a formar a professionals de la seguretat i les emergències en un espai de formació i debat que va més enllà de la formació ordinària que s'ofereix durant el curs.

El director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel ha destacat que els objectius que s'havien plantejat en aquesta primera edició "s'han superat de sobra", i s'ha aconseguit obrir un camí en el qual els professionals s'han aproximat des d'una òptica diferent al "model de resposta a les emergències que volem construir entre tots". 

En aquesta edició inaugural, el programa d'activitats ha inclòs cursos sobre turisme i seguretat, vigilància radiològica en emergències, delictes tecnològics, mediació policial, especialització en atenció a víctimes de delictes o comunicació en emergències. En ells han participat personal de la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Unitat Militar d'Emergències, 112 Comunitat Valenciana, bombers forestals, agents mediambientals, voluntaris de Protecció Civil, i personal sanitari.

El programa d'activitats s'ha anat desenvolupant en les tres províncies valencianes, amb cursos que s'han situat en la seu de l'Ivaspe a Xest i en el Complex Administratiu 9 d'Octubre de València; en la Casa Abadia i Universitat Jaume I de Castelló i en la seu d'Altea de la Universitat Miguel Hernández.

De cara a les pròximes edicions, el director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel ha assenyalat que s'anirà ampliant l'oferta de cursos en funció dels interessos que vagen presentant els professionals i amb l'objectiu d'aconseguir "una formació que aporte noves mirades sobre l'emergència".