Notes de premsa

« Ves enrere

Emergències coordina i analitza la utilització dels drons pels diferents organismes de seguretat

Emergències coordina i analitza la utilització dels drons pels diferents organismes de seguretat

Uns vuitanta representants d'organismes intervinents en situacions d'emergència a la Comunitat Valenciana,Catalunya i Aragó debaten sobre legislació actual i futura de les aeronaus tripulades per control remot

València (15.02.18). L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha acollit aquest matí al Centre de Coordinació d'Emergències la primera reunió de treball dels organismes que intervenen en una emergència a la Comunitat Valenciana en relació a l'ús del dron. A la cita s'han sumat representants de Catalunya i Aragó per conèixer el procediment valencià.

La Generalitat va aprovar al juny la modificació del Pla Territorial d'Emergència de la Comunitat Valenciana per incloure en el mateix el procediment que protocoliza l'ús del dron en una situació d'emergència.

Vuitanta representants d'organismes de seguretat i emergències que utilitzen aeronaus pilotades per control remot com a personal dels Consorcis de Bombers, de l'àrea de defensa del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient, de la Unitat Militar d'Emergències, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local, bombers de Catalunya i Saragossa i tècnics del Centre de Coordinació d'Emergències han debatut sobre la regulació de la utilització civil de les aeronaus i han analitzat el protocol a seguir segons el procediment autonòmic sobre l'actuació de drons en una emergència.

Inmaculada Piles i Francisco Frontera, de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, han exposat el protocol a seguir tant en el cas de vols de drones amb finalitats privades com dels diferents organismes intervinents en l'emergència. En el primer cas, podran sobrevolar la zona d'intervenció sempre prèvia autorització del director del Lloc de Comandament Avançat i que prevalga la seguretat de les persones i dels béns. En el cas de les aeronaus tripulades per control remot dels organismes intervinents formaran part de la Unitat Bàsica de Coordinació de Drones i/o de Mitjans Aeris en cas que també estiguen volant.

Israel Quintanilla, del departament d'Enginyeria Cartogràfica de la Universitat Politècnica de València ha desenvolupat la futura legislació europea respecte a ús de drons. Per la seua banda, des de la subdirecció general de Política Forestal del Mapama, José María Oliet ha posat en comú les últimes lliçons apreses en l'ús de les aeronaus tripulades per control remot en els incendis forestals.