Notes de premsa

« Ves enrere

L’IVASPE rep prop de 19.000 sol·licituds de formació en seguretat i emergències

L’IVASPE rep prop de 19.000 sol·licituds de formació en seguretat i emergències

  • José María Ángel: "Ha estat un èxit de convocatòria que consolida al IVASPE com a centre de referència en la formació de policies"
  • S'ha inaugurat el curs selectiu de formació per al personal bomber de nou accés amb més d'un centenar d'alumnes

L'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) ha rebut prop de 19.000 sol·licituds de cursos per formar aquest any a professionals en seguretat i emergències, segons ha anunciat el director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

José María Ángel ha inaugurat aquest matí el pla formatiu d'accés a l'escala bàsica de bombers de la Comunitat Valenciana, que comptarà en les seues quatre edicions a les províncies d'Alacant i València, amb més d'un centenar d'alumnes i 60 experts en les 21 especialitats del curs.

Ángel ha qualificat a l'IVASPE com un "centre de referència en la formació de seguretat i emergències, ja que en els seus 25 anys de funcionament han passat per les seues aules més de 90.000 alumnes el que demostra la seua consolidació", i ha afegit que també podem parlar d'un "èxit en la convocatòria dels cursos del 2018 a tenor del nombre de sol·licituds que hem rebut".

De les prop de 19.000 sol·licituds rebudes, 13.131 corresponen a l'àrea de seguretat amb 2.164 professionals inscrits, mentre que les 5.779 restants corresponen a l'àrea d'emergències amb 1.388 professionals que han realitzat la corresponent inscripció, que va finalitzar el passat 17 d'abril.

José María Ángel ha destacat "la varietat i qualitat dels cursos per anar completant la formació del personal d'emergències i seguretat", i també el treball realitzat per elaborar el "Manual bàsic del IVASPE per a policies i bombers de nou ingrés", un material que reuneix en una sola publicació tots els materials docents revisats dels cursos d'accés a les escales bàsiques de la policia local i bombers, i que començarà a utilitzar-se en aquests cursos.

En aquest sentit, el pla formatiu inaugurat hui és la segona edició del curs de promoció d'accés a l'escala bàsica de bombers, però el primer que s'organitza després de la creació de la borsa de professorat de l'IVASPE i amb el Manual bàsic per a bombers accessible en format digital des del portal de l'institut.

L'IVASPE reforça, d'aquesta manera, l'estratègia d'accessibilitat i acostament dels cursos de formació no només amb l'adaptació dels manuals a format digital sinó amb la descentralització dels cursos selectius dels quals es realitzaran dues edicions a Alacant. L'objectiu és facilitar l'accés al personal bomber i que la cobertura quede garantida, com ha assenyalat Ángel, redundar en l'especialització i la formació continuada dels SPEIS i que seguisquen sent una de les professions millor valorades per la societat".

El policia del segle XXI

El Pla anual d'activitats formatives del IVASPE en matèria de seguretat, que està integrat per 66 cursos, ve a consolidar la idea de preparar a "la policia del segle XXI, un professional de proximitat, proper, que està al dia de les necessitats i temàtiques que puga necessitar la ciutadania: mediació, xenofòbia, agent tutor, etc", segons ha afirmat Ángel.

En el cas de l'àrea d'emergències l'oferta està integrada per 64 cursos i els destinataris són el personal del 112 Comunitat Valenciana, els sis Serveis de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS), els bombers forestals de la Generalitat, el personal sanitari d'emergències, bombers voluntaris o les agrupacions i associacions locals de Protecció Civil.