Notes de premsa

« Ves enrere

El Consell destina més de 82 milions d'euros a l'extinció d'incendis forestals

El Consell destina més de 82 milions d'euros a l'extinció d'incendis forestals

El parc d'emergències de Calles ha acollit la reunió de coordinació del Pla Especial d'Incendis Forestals

El parque de emergencias de Calles ha acogido hoy la reunión de coordinación del Plan Especial de Incendios Forestales.

El parc d'emergències de Calles ha acollit hui la reunió de coordinació del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF). Es tracta d'una reunió de caràcter tècnic en la qual han participat totes les administracions, consorcis i agències implicades en la matèria.

La reunió ha estat presidida pel Director General de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (ASRE), José María Ángel. També han estat presents els tres Consorcis Provincials de Bombers, la Direcció general de Prevenció d'Incendis, el Servei d'Atenció Sanitària en les Urgències i la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, de qui depèn la Unitat de Potección Civil, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Unitat Militar d'Emergències a més dels mitjans del MAGRAMA.

El Director General de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències Jose María Ángel ha destacat en la seua intervenció que la reunió "es convoca davant l'arribada del període de màxim risc d'incendis" però insistia que els "plans estan en marxa tot l'any". De fet, ha seguit, "aquest cap de setmana la ràpida intervenció i l'actuació de manera coordinada de tots els mitjans ha evitat que els set incendis que han afectat a les tres províncies hagen tingut pitjors conseqüències".

Quasi el 3% de les trucades al 112 tenen a veure amb incendis

Des de l'1 de gener d'enguany fins al 31 de maig el número 1-1-2 de la Comunitat Valenciana ha rebut 1.183.130 telefonades. D'aquestes, el 2,8% estan relacionades amb algun tipus d'incendi, amb una xifra d'1.560 entre els quals s'inclouen els incendis en edificis, els de transport i els que afecten a vegetació.


Més mitjans

Entre els esforços que s'ha fet per part del Consell per a fer front a aquest elevat nombre d'emergències destaca l'increment d'un 21% dels pressupostos destinats a aquesta matèria, la xifra total destinada a extinció d'incendis supera els 82 milions d'euros. Açò ha permès engegar tres noves brigades d'emergència de caràcter anual per a les quals s'han adquirit tres autobombes. També s'han atès les demandes de millora d'equipament de les brigades no anuals i s'ha duplicat la consignació destinada a les bases aèries. Una altra de les millores substancials és l'ajust de les hores de vol de les brigades helitransportadas d'emergència.

Als més 600 bombers forestals de la Generalitat, se sumen les unitats de prevenció, els 2080 bombers que treballen en els 54 parcs que depenen dels Consorcis provincials i dels cossos de bombers municipals de les tres capitals de província; policies locals, policia de Generalitat, voluntaris de Protecció Civil o agents mediambientals. A tot açò cal sumar tots aquells mitjans que depenen de l'estat i que de forma coordinada estan preparats per a intervenir en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana.

No obstant açò, com assenyalava el Director General de la ASRE ,"tots aquests mitjans materials necessiten ser utilitzats de la millor manera, en el fons es tracta de millorar el nostre servei de resposta a la societat valenciana: sumant esforços, millorant els protocols i donant visibilitat al potencial que tenen totes les agències, institucions, consorcis i voluntaris que operen dia a dia".

Esborrany del PEIF

Durant la reunió els tècnics han pogut estudiar de primera mà l'esborrany de la revisió del Pla Especial d'Incendis que està elaborant en aquests moments i que incorporarà aquelles conclusions rellevants que s'extraguen de la jornada d'avui.

Aquest esborrany es remetrà el dia 23 de juny a la Comissió de Protecció Civil que emetrà un informe per a la seua entrada en vigor. A la fi d'aquest mes remetrà als organismes per a la seua engegada.