Notes de premsa

« Ves enrere

El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de València per a estendre el treball de la Unitat Canina de Rescat a tota la Comunitat Valenciana

El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de València per a estendre el treball de la Unitat Canina de Rescat a tota la Comunitat Valenciana

El Consell ha aprovat un conveni entre l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i el departament de Bombers, Prevenció, Intervenció en Emergències i Protecció Civil de l'Ajuntament de València per a col·laborar en accidents i situacions d'emergències que requerisquen la localització de persones soterrades o desaparegudes a través de la Unitat Canina, adscrita a l'Ajuntament.

El conveni persegueix aprofitar les màximes capacitats de la Unitat Canina de Rescat, que explica a més amb recursos tècnics complementaris com els sistemes de control remot d'aeronaus no tripulades (drons). 

La Generalitat considera d'interès estendre a tot l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana les capacitats de localització de persones que es desenvolupen a través d'aquesta Unitat, per la qual cosa mitjançant la signatura d'aquest conveni s'estableix el marc operatiu que regirà la col·laboració en aquesta matèria entre ambdues institucions. 

D'aquesta forma, en el conveni s'ordenen els criteris pels quals es regirà la participació de la Unitat Canina de Rescat en accidents o situacions d'emergència en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana. 

D'altra banda, estableix que l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat promourà la formació específica de la Unitat Canina de Rescat, a través de l'organització de cursos i de jornades formatives i simulacres conjunts.

Per la seua banda, el Departament de Bombers, Prevenció, Intervenció en Emergència i Protecció Civil de l'Ajuntament de València haurà de mantenir actualitzada la informació necessària per a notificar i mobilitzar els recursos, una mobilització que es durà a terme a través del sistema integrat de gestió d'emergències '112 Comunitat Valenciana'. 

Aquest conveni tindrà una vigència de quatre anys i inclou una clàusula de no increment de despesa per a cap de les parts.