T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere L'IVASPE crearà a Vila-real la primera Escola de Mediació Policial de la Comunitat Valenciana

L'IVASPE crearà a Vila-real la primera Escola de Mediació Policial de la Comunitat Valenciana

La localitat acollirà també una jornada sobre seguretat en la festa dels bous

L'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe), la principal institució de formació de seguretat en l'àmbit autonòmic, crearà a Vila-real la primera Escola de Mediació Policial de la Comunitat. Aquest ha sigut un dels temes abordats aquest matí en la reunió entre l'alcalde, José Benlloch, i el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta davant Emergències, José María Ángel. L'escola suposarà crear a Vila-real una extensió permanent de l'Ivaspe especialitzada en mediació, "una matèria en la qual la nostra policia és un referent internacional", assenyala l'alcalde. 
"Vila-real, a través de la seua Policia Local, és una potència mundial en mediació, en resoldre conflictes entre els veïns a través de la conciliació i el diàleg i ha aconseguit fins i tot crear, amb l'UJI, una Càtedra de Mediació Policial que és única. Bé podríem dir que dos no discuteixen si un policia de Vila-real no vol; el que pretenem ara és estendre aquesta metodologia de resolució de les diferències a tota la Comunitat i crear, de la mà de la Càtedra, aquesta Escola de Mediació Policial que formarà a agents de tot el territori", valora Ángel. Després de la reunió mantinguda aquest matí, i a falta de traslladar l'acord de manera oficial, l'Ajuntament i l'Ivaspe treballaran en la definició del conveni de col·laboració, que Benlloch espera poder signar amb el president de la Generalitat en el marc del II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que se celebrarà a Vila-real en el mes d'abril.
També en l'àmbit de la formació, l'alcalde i el director general de l'Agència de Seguretat han acordat impulsar en la ciutat els cursos per als voluntaris de Protecció Civil, a través d'un centre de formació comarcal. "Estem orgullosos de la tasca que realitza el servei municipal de Protecció Civil i l'agrupació de voluntaris, però ara, a més, donarem aquest salt qualitatiu que suposa formar a voluntaris de diferents punts de la comarca; una escola que encaixa a la perfecció amb la vocació de capitalitat comarcal de serveis en la qual treballem des de fa anys", valora l'alcalde. "En els dos casos, tant en l'Escola de Mediació Policial com en l'impuls a la formació de Protecció Civil es demostra, una vegada més, que qui sempre arreplega", afegeix. Per la seua banda, Ángel destaca la importància de col·laborar en un àmbit com Protecció Civil, "formada en la seua majoria per voluntaris als quals hem de dotar dels millors instruments per a dur a terme la seua funció, a través d'aquest tipus de cursos".
D'altra banda, l'alcalde i el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta davant Emergències han acordat celebrar a Vila-real una jornada autonòmica de "reflexió i debat" entre alcaldes, penyistes i professionals de l'àmbit sanitari per a "fer més segura si és possible la festa dels bous al carrer". "Enfront de l'intent de manipulació d'alguns, la festa dels bous s'està fent, amb dues premisses bàsiques: garantir que no es maltracta els animals i assegurar al màxim la seguretat dels aficionats", assenyala Benlloch, per a qui la celebració d'aquesta jornada farà de Vila-real la "capital dels bous al carrer" de la Comunitat. 
L'alcalde ha volgut agrair José María Ángel la seua visita i els acords aconseguits, que suposen "noves oportunitats per a la ciutat". "Enfront d'una Generalitat morosa amb nosaltres i que no atenia les nostres necessitats, ara tenim un Consell que ve a veure'ns i a preocupar-se per donar solució a les nostres demandes", conclou.