T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere El 112CV participa en el I Congrés Traslacional de Malalties Rares de la Comunitat Valenciana

El 112CV participa en el I Congrés Traslacional de Malalties Rares de la Comunitat Valenciana

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències estudiarà els protocols necessaris per a donar resposta a través del 112 al col·lectiu de persones amb malalties rares de la Comunitat Valenciana

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències participa en el I Congrés Traslacional de Malalties Rares que se celebra en el saló de Graus de la Facultat de Medicina amb motiu del Dia Mundial de les Malalties rares el 29 de febrer. L'objecte de la ponència que durà a terme Jorge Suárez, subdirector de l'agència és l'estudi i engegada d'un protocol específic en el 112 Comunitat Valenciana per a donar resposta al col·lectiu de persones amb malalties rares.

La Federació de Malalties Rares (FEDER) a la Comunitat Valenciana destaca que tres milions de persones pateixen a Espanya una malaltia rara, i d'aquestes, 360.000 conviuen a la Comunitat Valenciana. "Parlem de persones que conviuen amb una malaltia de baixa prevalença. Patologies que sumen més de 6.000 a tot el món i que, en gran part dels casos posen en risc la vida dels pacients", destaca el president de FEDER, Juan Carrión. Per a FEDER la coordinació en l'àmbit de les malalties rares és urgent i per açò, demanen a les autoritats competents que posen tots els esforços al seu abast "per a afavorir l'impuls, l'establiment i la consolidació d'estructures de coordinació que garantisquen l'atenció de qualitat als pacients", ha matisat Carrión.

En el 112CV actualment més del 60% dels incidents registrats estan relacionats amb temes sanitaris. Aquest tipus de trucades es classifiquen a través de 16 grans grups a primer nivell, amb un total de 238 classificacions finals. La definició de cada classificació ve donada pel document "Galeno" elaborat per la conselleria de Sanitat i que aporta a més les preguntes que han de realitzar els operadors per a catalogar els incidents.

Segons la informació que aporta el cridant, l'operador classifica la telefonada i el sistema automàticament ofereix una resposta i un pla d'actuació específic segons la classificació catalogada. Com assenyala Jorge Suárez, darrere del 112 existeix una estructura molt potent des del punt de vista tecnològic i humà amb capacitat per a adaptar-se a nous escenaris i establir accessos diferenciats al sistema i transferir l'incident amb informació afegida. Una informació que haurà d'aportar-se previ estudi i en col·laboració amb el col·lectiu de malalties rares de la Comunitat Valenciana per a oferir-los una resposta ajustada a les seues necessitats. El subdirector de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències apunta que l'estructura del 112CV està oberta i permet millores i redissenys en col·laboració permanent amb Sanitat.